Chiny 2012 - Kalendarz podróży

autor: Monia

data: 2012-10-06T19:22:57.000Z

17.07.12 (wt) wylot z Polski, 6h przesiadka w Tel Avivie

18.07.12 (śr) przylot do Hongkongu wczesnym popołudniem

19.07.12 (cz) Hongkong

20.07.12 (pt) Hongkong

21.07.12 (sb) Hongkong, prom do Makao (2h)

22.07.12 (nd) Makao, przejazd do Guangzhou (2h), przyjazd do Guangzhou ok. 16.00

23.07.12 (pn) Guangzhou

24.07.12 (wt) Guangzhou

25.07.12 (śr) Guangzhou, nocny autobus do Guilin

26.07.12 (cz) Guilin, przyjazd ok. 7.00 rano

27.07.12 (pt) Guilin

28.07.12 (sb) Guilin, spływ rzeką do Yangshuo (5h)

29.07.12 (nd) Yangshuo

30.07.12 (pn) Yangshuo, przejazd wczesnym rankiem do Ping’An (3h)

31.07.12 (wt) Ping’An, spacer po tarasach ryżowych

01.08.12 (śr) Ping’An, przejazd do Guilin (1,5h)

02.08.12 (cz) Guilin, wyjazd o 17.13 nocnym pociągiem do Szanghaju

03.08.12 (pt) Szanghaj, przyjazd o 15.35, przejazd do Suzhou (1h), nocleg w Suzhou

04.08.12 (sb) Suzhou

05.08.12 (nd) Suzhou, przejazd do Tongli (1h), powrót bezpośrednio do Szanghaju (2h)

06.08.12 (pn) Szanghaj

07.08.12 (wt) Szanghaj, wyjazd nocnym pociągiem do Pekinu o 18.14

08.08.12 (śr) Pekin, przyjazd o 9.25

09.08.12 (cz) Pekin

10.08.12 (pt) Pekin, wyjazd do Pingyao nocnym pociągiem o 12.20

11.08.12 (sb) Pingyao, przyjazd o 2.27 w nocy

12.08.12 (nd) Pingyao

13.08.12 (pn) Pingyao, wyjazd do Lanzhou nocnym pociągiem o 20.47

14.08.12 (wt) Lanzhou, przyjazd o 16.20, przejazd do Linxi (3h), nocleg w Linxi

15.08.12 (śr) Linxia, przejazd do Xiahe (3h), zostajemy w Xiahe

16.08.12 (cz) Xiahe

17.08.12 (pt) Xiahe

18.08.12 (sb) Xiahe, wyjazd o 8.00 do Lanzhou, wyjazd do Jiayuguan nocnym pociągiem

19.08.12 (nd) Jiayuguan, przyjazd rano, zwiedzanie muru i fortu

20.08.12 (pn) Jiayuguan, wyjazd do Turfanu pociągiem o 4.31 w nocy

21.08.12 (wt) Turfan, przyjazd o 17.17

22.08.12 (śr) Turfan, przejazd do Urumczi (3h)

23.08.12 (cz) Urumczi, wyjazd nad Tian Chi, nocleg nad jeziorem

24.08.12 (pt) Tian Chi, powrót do Urumczi

25.08.12 (sb) Urumczi, wyjazd do Kaszgaru nocnym autobusem o 15.20

26.08.12 (nd) Kaszgar, przyjazd o 15.20

27.08.12 (pn) Kaszgar

28.08.12 (wt) Kaszgar

29.08.12 (śr) Kaszgar, wyjazd nad Jezioro Karakol (6h), nocleg nad jeziorem

30.08.12 (cz) Jezioro Karakol, przejazd do Taszkurganu (3h)

31.08.12 (pt) Taszkurgan, powrót do Kaszgaru (4h)

01.09.12 (sb) Kaszgar

02.09.12 (nd) Kaszgar, wyjazd po połudnu do Yarkandu (3h)

03.09.12 (pn) Yarkand, wyjazd do Hotanu o 11.40, nocleg w Hotanie

04.09.12 (wt) Hotan, wyjazd do Cherchen (6h), taksi do Charklik (4h), nocleg w Charklik

05.09.12 (śr) Charklik, wyjazd do Yitunbulake (4h), przejazd do Huatugou, nocleg w Huatugou

06.09.12 (cz) Huatugou, wyjazd do Xininig sypialnym autobusem o 9.30 rano

07.09.12 (pt) Xining, przyjazd o 6.00 rano, wyjazd do Tongren o 7.00 (ok. 2h)

08.09.12 (sb) Tongren, wyjazd do Xining (3h)

09.09.12 (nd) Xining

10.09.12 (pn) Xining, wyjazd nocnym pociągiem do Chengdu o 9.35 rano

11.09.12 (wt) Chengdu, przyjazd rano

12.09.12 (śr) Chengdu

13.09.12 (cz) Chengdu, wizyta u pand

14.09.12 (pt) Chengdu, wycieczka do Wielkiego Buddy w Leshanie

15.09.12 (sb) Chengdu, wyjazd do Kangding (12h), przyjazd o północy

16.09.12 (nd) Kangding

17.09.12 (pn) Kangding, wyjazd do Xianczeng o 6.00 rano, dojazd wieczorem

18.09.12 (wt) Xianczeng

19.09.12 (śr) Xianczeng, wyjazd do Shangri-La o 6.00 rano, przyjazd po południu

20.09.12 (cz) Shangri-La

21.09.12 (pt) Shangri-La

22.09.12 (sb) Shangri-La

23.09.12 (nd) Shangri-La, wyjazd do Lijiang (3h)

24.09.12 (pn) Lijiang

25.09.12 (wt) Lijiang, trek w Wąwozie Skaczącego Tygrysa, nocleg na szlaku w hostelu

26.09.12 (śr) koniec treku, powrót do Lijiangu ok 18.00

27.09.12 (cz) Lijiang, wyjazd do Dali (4h)

28.09.12 (pt) Dali, wycieczka na piątkowy market do Yusho

29.09.12 (sb) Dali

30.09.12 (nd) Dali, wyjazd do Shuanglang (1,5h)

01.10.12 (pn) Shuanglang

02.10.12 (wt) Shuanglang

03.10.12 (śr) Shuanglang, wyjazd do Kunmingu (5h)

04.10.12 (cz) Kunming

05.10.12 (pt) Kunming

06.10.12 (sb) Kunming

07.10.12 (nd) Kunming, wylot do Kathmandu o 9.40 rano